Tankar om #jobbjakten

19 01 2011

Så, då var den stora dagen över. Mellan klockan 10 och 15 befann jag mig alltså på olika utvalda platser runtom i Stockholms innerstad i hopp om att låta intresserade arbetsgivare komma till mig på plats. Det gick…sådär, kan vi säga. I alla fall om detta hade varit det primära målet. Då skulle vi nog kunna klämma i med ett riktigt uselt faktiskt. Det kom en. Som jag dessutom arbetat ihop med tidigare. Däremot berättade hon att hon antagligen behöver min hjälp med olika projekt. Så därför gills detta som ett möte i allra högsta grad.

Att springa runt på stan och tro att det skulle bli en rusning är naivt. Jag hade inte räknat med mer än ett möte faktiskt, även om jag givetvis hoppades på väldigt många fler. Det här var den roliga delen av projektet och kan ses som en sorts fysisk metafor för det jag ville åstadkomma. Det handlar om att låta intresserade arbetsgivare kontakta mig. Och det är ju det man gör när man går ut såhär öppet via olika digitala kanaler med sin situation och att man är ute efter ett nytt jobb. Visar att man finns, bjuder in andra att ta kontakt.

Tack vare oerhört många vänliga och intresserade människor har jag lyckats få relativt stor spridning om detta. Totalt ca 100 RT:s på Twitter (människor som skickat vidare min originaltweet) om dagens incheckningar på Gowalla och gällande föregående blogginlägg. Sedan i måndags och fram tills nu har nästan 600 läst om #jobbjakten här på bloggen. Ett antal delningar på Facebook och andra bloggar har tagit upp mitt case. Dessutom har jag en intervju som väntar med ytterligare en blogg och tidningen Metro publicerade ikväll en artikel om detta. Därför går det inte att utläsa något resultat av detta förrän om tidigast en vecka. Minst. Men målet gällande uppmärksamhet tycker jag mig ha uppnått.

Jag har fått frågan varför jag valde att göra en trip med Gowalla. Det räcker väl med att publicera schemat med platser, folk hittar ju dit i alla fall. Det är såklart sant, men det finns givetvis en tanke med det här. Jag är väldigt intresserad av den här typen av tjänster och vilken potential som finns i dem gällande marknadsföring, och ville på något sett visa en form av nytta med dem. Och vad händer när man skapar en trip på Gowalla? Jo, jag valde ju ut ett antal platser, varav de flesta är platser, spots, som (relativt) många checkar in på. Personer som gör det från och med idag får upp ett meddelande om att den platsen är del av en trip. Där syns mitt namn, foto och kort info om att jag söker jobb inom kommunikationssfären. Jag undrar hur många som t.ex. kommer checka in på Stureplan och Medborgarplatsen den här veckan? En hel del skulle jag tro.

Men det primära målet finns kvar, att få en anställning eller nya projekt att jobba med!

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

19 01 2011
Göran

Bra idé! Lycka till!

19 01 2011
Joakim Aittamaa Lindström

Tack för det Göran!

21 02 2011
Ramona

Vilken bra och inspirerande blogg! Jag tar examen om några månader och är själv i jobbsökarfasen just nu och behöver all inspiration jag kan få. Verkligen smart att inkludera det du vill jobba med i jobbsökarprocessen! På så sätt visar du kraften bakom medierna du vill arbeta med, en kraft som många inte känner till.

Jag hoppas att ditt arbete lönar sig. Lycka till!

21 02 2011
Joakim Aittamaa Lindström

Tack!
Hoppas bloggen kan vara till hjälp i ditt fortsatta letande! Den uppdateras ju inte så ofta, men de äldre inläggen är ju trots allt fortfarande aktuella.

För mig har det gått bra. Jag börjar inom kort nytt arbete, och inom det område jag vill jobba inom!

10 05 2013
Lindah

Om någon vill jobba i Barcelona så fullkomligt skriker Telemarketingföretagen här efter Personal. Om någon är sugen på att komma ner och jobba så hjälper jag er gärna med både jobb och bostad. Det erbjuds betald utbilning, fast anställning från första dagen, heltid. Maila mig för mer info libecatering@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: