Om ”Digitalt Jobbsök”

För ca ett år sedan drev jag en personlig PR-kampanj via Facebook och Twitter gällande mitt jobbsökande inom kommunikatiossfären. Något som gav eko i massmedia.

Tack vare detta får jag ofta frågor som gärna börjar med ”Hur?” och ”Varför?”. Jag har funderat ett tag på att samla dessa frågor och svar på ett och samma ställe. Därav har den här bloggen tillkommit. Jag kommer att beskriva hur jag själv gått till väga, ge tips och försöka besvara frågor som dyker upp. Jag kommer under tidens gång lägga upp relevanta länkar i länklistan. Det kommer också att handla om tips för studenter, saker att tänka på under studietiden etc. Jag ser mig inte som en expert, men känner att andra kan lära av mina erfarenheter, misstag och idéer.

Andra som kommer att ha nytta av ”Digitalt jobbsökande”  är främst arbetssökande som inte riktigt vet hur de ska komma igång med de olika kanaler som finns tillgängliga. Det finns många sätt, och de är till för att användas!

Kom gärna med frågor, tips, idéer och synpunkter!

Jag hoppas att det här kommer vara till glädje och nytta för så många som möjligt. Väl mött!

Med vänlig hälsning,

Joakim

Annonser

2 responses

15 04 2010
Assim Daouk

Hej Joakim

Jag har precis som du haft en tuff tid med att hitta arbete.
Studerade mellan 2005-2008 på tekniska högskolan i Jönköping till ljusdesigner.
Och hur jag än bär mig åt, så är det alltid samma svar jag får under mina intervjuer, ” vi söker folk med erfarenhet i branschen” . Jag känner mig ärligt talat smått desperat och har tröttnat på att inte ha den där rätta kontakten.
Hur kan jag någonsin få jobb efter tre års slit på högskolan ?
HJÄLP!!

15 04 2010
jobbsk

Hej Assim!

Jag förstår hur det känns. Jobbigt det där med ”ingen erfarenhet, inget jobb” samtidigt som det är ”inget jobb, ingen erfarenhet”. Moment 22.

Jag vet inte vad du själv tycker, men du kanske kan få en praktikplats någonstans? Det ger ju inte så mycket pengar, samma som a-kassa. Men du skaffar både kontakter och erfarenhet. Det kommer du ju att tjäna på i längden.

Hoppas det löser sig för dig, lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: